Chromebooks

Samsung Chromebook 2

Samsung Chromebook 2 in het kort

De Samsung Chromebook 2 biedt een opvallend design, een Full HD scherm en ruime aansluitmogelijkheden. De Chromebook biedt daarnaast een uitmuntend touchpad en een fijn toetsenbord.


Voordelen:
  • Toetsenbord
  • Full HD scherm
  • 2x USB 3.0

Nadelen:
  • Kijkhoek scherm
  • Accu niet speciaal


Samsung Chromebook 2 kopen

De Samsung Chromebook 2 is helaas niet goed meer leverbaar, bekijk ook de Acer Chromebook 14 eens wat een goed alternatief is.

Uiterlijk & Bediening

Het eerste wat opvalt bij de Samsung Chromebook 2 is de bovenkant. Samsung heeft gekozen voor een top van kunstleer op de cover. De rest van de Chromebook is uitgevoerd in plastic. De Chromebook is erg dun en is alleen dikker op plekken waar uitsparingen voor aansluitpoorten zijn gemaakt. Het scharnier van het scherm is degelijk en zorgt ervoor dat dit goed op zijn plek blijft. Het uiterlijk is verder erg strak.

Binnenin zijn het toetsenbord en touchpad, er zijn geen aparte knoppen voor aan/uit of volume, deze zijn alleen geintegreerd in het toetsenbord.

Dit toetsenbord typt prima, er is voldoende feedback en de toetsen bieden voldoende ruimte om langdurig te werken.
Het touchpad is uitmuntend, bijzonder nauwkeurig en registreert iedere beweging en multitouch gestures zonder problemen.

Scherm & Accuduur,

De Chromebook 2 beschikt over een 13,3 inch scherm met een maximale resolutie van 1920×1080 pixels. Het scherm biedt een scherp beeld en de kleurweergave is goed. Door de glanzende afwerking kan er echter wel reflectie optreden bij invallend licht.

Er is gebruik gemaakt van een TN paneel waardoor er wel problemen kunnen ontstaan met inkijkhoeken als de gebruiker niet recht voor het scherm zit.
De accuduur van de Samsung Chromebook 2 is voldoende, bij normaal gebruik gaat de accu 7 uur mee. Met het verlagen van de schermhelderheid kan dit nog verhoogd worden.

Hardware & Aansluitingen

De Chromebook 2 beschikt aan de linkerkant over een USB 3.0 poort, een HDMI aansluiting, een MicroSD kaartlezer en de aansluiting voor de powerconnector. Daarnaast zijn aan de rechterkant de 3.5mm audio aansluiting en een 2e USB 3.0 poort te vinden. Tevens is er een Kensington lock aansluitmogelijkheid om de Chromebook vast te kunnen zetten.

De Chromebook 2 gebruikt een Samsung Exynos 5 Octa E5800 ARM processor met 4 kernen welke op 2.1 GHz draaien. Er is daarnaast 4 Gigabyte werkgeheugen en 16 Gigabyte opslaggeheugen beschikbaar. Dit is eventueel uit te breiden met een MicroSD kaart.

Verbindingen maken kan via Wifi AC op 2,4 & 5 GHz en de chromebook is te koppelen met andere apparatuur via Bluetooth 4.0.

Video

Specificaties

BeeldschermSpecificatie
Schermdiagonaal13,3 inch
BeeldkwaliteitFull HD (1080p)
Resolutie1920 x 1080
TouchscreenNee
SchermtypeIPS
ProcessorSpecificatie
ProcessorIntel Celeron
ProcessorkernenDual-core
Kloksnelheid2160 MHz
GeheugenSpecificatie
RAM-geheugen4GB
UitbreidbaarNee
OpslagSpecificatie
OpslagtypeSSD
Opslagcapaciteit SSD16GB
VerbindingenSpecificatie
WifiJa
BluetoothJa
NFCNee
AansluitingenSpecificatie
USB-poorten2
HDMI-aansluitingJa
GeheugenkaartlezerJa